Regisseur | Marc van der Veen is een ambitieuze en relatief jonge regisseur. Na cum laude aan de regie opleiding bij Keunstwurk afgestudeerd te zijn in 2018 staat hij te popelen om vernieuwend tikkeltje absurdistisch theater te maken.

Na een bewerking van Scenes uit een Huwelijk van Ingmar Bergman in een Tarantino jasje te hebben gestopt waarbij het bloed tegen de muren aan vloog wist hij dat theatermaken echt iets voor hem was. Marc zijn stijl werd omschreven door zijn leraren alsof je in een Sam Shepard film stapt. Brutaal, absurdistisch en samen met zijn fascinatie voor verrassende muziek krijgen de theaterstukken iets filmisch.

In Bantega heeft hij het stuk Blowing van Jeroen van der Berg geregisseerd. En gaat hij in 2022 Hertstocht een thriller van Koos Terpstra en Nhung Dam op de planken brengen. Ook is hij daar voorzitter van de Artistieke commissie. Op Nij Feriene Bantega is altijd opzoek naar vernieuwd en verassend theater. Zijn ambities voor het theater begonnen al op jonge leeftijd op en rond het toneel is waar hij zich op zijn gemak voelt. Zeker acteren is iets wat hij niet schuwt diverse rollen en hoofdrollen heeft hij mogen spelen.

Zijn ambities bij het Iepenloft van Wijckel zijn daarom ook hoog en hij staat te popelen om aan de slag te gaan met spelers en orkest. Mensen laten inzien hoe cool theater eigenlijk kan zijn is wat hij wil. Wij presenteren de allermachtigste fantastische alderknapste alderverskworenst mooie Regisseur die er mar te krijgen is MARC VAN DER VEEN.