Elke week stellen wij online onze spelers aan jullie voor.

Ruthger, Lyse-Jet en Timen Jan

Wat zou er toch spelen tussen deze drie? Lyse-Jet, Timen Jan en Ruthger horen bij de jongere garde van Fanfare Melodia Wijckel. Lyse-Jet en Timen Jan zijn klaar voor de volgende stap in hun leven. Huisje, boompje, beestje en alles erop en eraan. Maar krijgen zij die kans wel in Wicklewood? Ruthger is de tweelingbroer van Lyse-Jet en hij is met zijn hoofd bij hele andere zaken. Want wat staat dat pak van Timen Jan hem toch goed! Lyse-Jet Meindertsma wordt vertolkt door Akkefrouk Bloemendaal-Tigchelaar, Timen Jan Bruidsma door Bernard Schotanus en Ruthger Meindertsma door Marten Deinum.


Jeltsje Klimmer & Sytske Klepkema

Zou ze echt de bijl er in zetten of? Ze liggen elkaar niet, de voorzitter en vicevoorzitter van Melodia. Wicklewood’s laatste sociale voorziening, Melodia, staat nl. op de tocht. Geen subsidie meer van de districtsraad die vol voor toerisme wil gaan. Sytske Klepkema, Melodia’s voorzitter, komt met plan ALD (Amsterdamsko Lake District) en de roem en het geld lonkt. Jeltsje Klimmer, regelateur in Wicklewood en vicevoorzitter, doet er alles aan om Melodia -die een flink geldtekort heeft- te redden. Naast de jaarlijkse rommelmarkt wordt er zelfs ’n benefietfeest-etentje georganiseerd. Links zie je Sytske, prachtig onder woorden gebracht door Erica Hidding. Tegenover haar zie je Jeltsje, een mooie rol vertolkt door Elske Woudstra. Is Melodia echt gered door plan ALD of weten de inwoners van Wicklewood met en voor elkaar de schouders er onder te zetten?


Sybe Klepkema

Ga jij er ook altijd zo voor staan als je op de foto komt? Zoals je kunt zien hij wel! Hij vond het hier wat koud dus de sjaal om, net terug uit een warm land. Dat hoort bij zijn beroep als kaasboer of met een mooier woord: kaasimporteur Graag laten we je kennis maken met kaasfan Sybe Klepkema, gespeeld door Cor van Dyk. Hij is de man van Sytske. Zij hebben het, om kort te zijn, niet zo goed voor met Wicklewood…Hoe dat uitpakt!? Kom kijken dan weet je het!


Medewerker concours

Stel je voor. Een muziekconcours. Volop fanfare orkesten. En dan heb je Melodia uit Wicklewood waarin 2 kampen zijn ontstaan. Beiden zeggen dat ze dé Melodia zijn. Zou jij je hoofd erbij houden? In de functie als medewerker concours?! Deze rol van duizendpoot word gespeeld door Rosilda Visser


Eppy Bril

Wat doe jij met lege bierflesjes? En brillen? 🕶️

Deze ondernemer, handelaar bij zijn eigen Tweede Hands Hoekje, leeft voor Fanfare orkest Melodia en weet daar wel raad mee.

Hij is van alle markten thuis, want hij is ook nog presentator bij Radio Wickleflecht! 📻

Een warm welkom aan Jelle Dijkstra als Eppy Bril van Toneelvereniging De Trochsetters


Baukje Klimmer & Prins Aukema

Ben jij liever sportief, bak je een taart óf pak je liever een banaan?! Een combinatie daarvan kan natuurlijk ook…

Zulke hobby’s houden deze twee er onder andere op na… Met veel plezier stellen we jullie voor aan Baukje Klimmer, oftewel Willemina de Jong, die een goed lopende dorpswinkel in Wicklewood bestiert. Ze is de vrouw van Jeltsje Klimmer die we later aan jullie voorstellen.

Naast haar staat niemand minder dan Wicklewood’s eigen bakker, Prins Aukema. Onder woorden gebracht door Reitze Schotanus. Naast bakker en maat van Timen Jan, die we later introduceren, is hij coach van een jeugdteam van KV DTG. Opnieuw twee, nieuwsgierige, kleurrijke personages uit Wicklewood.


Razae & Reàl Uysal

Is het niet een prachtig, verliefd stel?! ❤️
Deze 2 mensen, van Turkse afkomst, kom je ook tegen in Wicklewood. Beiden hebben ze het conservatorium afgerond. We stellen jullie graag voor aan de familie Uysal.

Razae Uysal wordt gespeeld door Pedro Pander. Zijn vrouw, Reàl Uysal wordt gespeeld door Elsa Brouwer.

Hun komst zorgt voor veel opschudding in het anders zo rustige dorpje Wicklewood. Komt dit ooit weer goed?


Wiebe Pedaal

Op een oude fiets moet je het leren. En zo te zien lust deze vastgeroeste ‘oude fiets’ er zelf ook nog wel 1 of 2…! 

Of dat nu jonge jenever of WD40 is, met beide kan hij prima uit de voeten. (hint: we denken de eerste)
Met veel plezier stellen we aan je voor, Wiebe Pedaal, de fietsenmaker in Wicklewood.

Wolter van der Wal kruipt in de huid van deze markante persoonlijkheid, Wiebe Pedaal.

Hij denkt nog lang niet aan stoppen bij zijn geliefde fanfare Melodia waar hij al jaren vooraan speelt.


Meester van Dijk en Meester Schaapsma

Als je de keuze hebt, waar kies jij voor? Het hoogste haalbare of zolang je er maar plezier in hebt?

Stel je voor. Twee schoolmeesters, slurpend aan een cola, de één met suiker, de ander zonder.
De jongste van de twee is meester Schaapsma. Neergezet door Anne Koning (links). Nu secretaris van Fanfareorkest Melodia maar hij aast op de functie van dirigent en probeert de huidige af te zetten.


De huidige dirigent is Meester Van Dijk. Pier Pieter De Jong (rechts) speelt deze rol. Hij zet de gezelligheid voorop binnen fanfare Melodia in Wicklewood. De hoogtijdagen van Melodia liggen echter ver in de geschiedenis. Lukt het Schaapsma om Van Dijks baantje in te pikken? Of ontstaan er 2 kampen binnen Melodia…

Kortom, komt het ooit weer goed?


De groenteboer en de vegetarische slager.

Eet jij je groenten vers of uit blik? Koop je wel eens iets bij de vegetarische slager? We stellen je voor aan twee ondernemers die wel raad weten met deze vragen.

De Vegan Accept-Gyros-met-Pitabroodjes worden in Wicklewood verkocht door de Vegetarische slager Van der Ley. Gerda van der Meer (links) speelt slager Hinke van der Ley die van groente vlees maakt…

Ze dopt een biertje gewoon met haar tanden, is lid van fanfare Melodia en de groenteboer van Wicklewood.
Fokje Folkertsma (rechts) vertolkt de rol van Sjoeke Soudersma.


De kroegbazen

Het kleine dorpje Wicklewood is erg zelfvoorzienend, en het bruist er van het ondernemerschap. Zo heeft het dorpje 2 kroegen, De Bargebek, beter bekend als Bruidje, en de naastgelegen kroeg Boschwyck. Werken de beide kroegen samen of schuilt er meer achter het schijnbaar gemoedelijke leventje van beide kroegbazen?
links: Hotze Meindertsma (Daan). Hotze is eigenaar van de kroeg Boschwyck en heeft 2 kinderen, de tweeling Lyse-Jet en Rutger. rechts: Bouwe Bruidsma (Theo). Bouwe is eigenaar van de kroeg De Bargebek en heeft een zoon, Timen-Jan. Z’n vrouw Tjitske is een maand geleden helaas overleden.